تبلیغات
Food & Beverage Management - استاندارد آشپزخانه هتل

.


آشپزخانه های هتل به تجهیزات خاصی نیاز دارند که نگهداری و رسیدگی به آنها از ارکان مهم استاندارد بودن هتل می باشد.  که به طور اختصار به برخی از انها اساره شده است.

  كف :
ایزوله كردن كف آشپزخانه در هتلها و رستورانها الزامی است. می توان برای ایجاد عایق رطوبتی از دو شیوه قیرگونی و ایزولاسیون ـ ایزوگام استفاده كرد.  در شیوه قیرگونی از دویا سه لایه قیرگونی استفاده می‌شود. ایزوگام لایه ای ظریف، بدون چروك و اطمینان بخش است كه با استفاده از حرارت چسبانده می‌شود. می‌توان كف آشپزخانه را با سنگ، سرامیك و كف‌پوش‌های صنعتی مفروش كرد؛ البته گاهی اوقات درزهای بین سنگ و سرامیك محل تجمع مواد غیربهداشتی می‌شود. می‌توان برای عدم تجمع‌آلودگی‌ها در بین درزها از ابعاد بزرگ سنگ و سرامیک استفاده كرد. سنگها بر اساس جلوه و كارآرایی دارای قیمت‌های متفاوتی هستند. سنگ گوهره که پرمصرف‌ترین سنگ در صنعت ساختمان‌سازی است، چون جاذب آب است و ایجاد گرد و غبار می‌كند بیشتر برای نمای پارکینگ و راهروها استفاده می‌گردد.

  دیوارها:
برای ایمن شدن دیوارها در برابر رطوبت، عایق رطوبتی كف را تا 80 سانتی‌متر از دیوارها بالا می‌آورند. برای دیوار پشت كابینت‌ها از رنگ كاشی و سنگ ارزان استفاده می‌شود. به علت متغیر بودن جای یخچال، اجاق گاز و غیره دیوار پشت آنها را با كاشی یا سنگ مرغوب می‌پوشانیم. بهتر است در آشپزخانه از رنگ روغنی براق و قابل شستشو استفاده شود.

  سقف:
در سقف آشپزخانه باید از مصالحی كه جاذب رطوبت نبوده و قابل شستشو باشند استفاده کرد. سقف آشپزخانه را با رنگهای روغنی براق رنگ می کنند.

  حرارت و برودت:
حرارت و برودت در آشپزخانه اهمیت زیادی دارد. دربعضی از اقلیم ها ممكن است فضای آشپزخانه به منابع تامین گرمایش یا سرمایش از طریق برق نیاز داشته باشد.

  پنجره و تهویه:
پنجره به جهت عبور و مرور نور طبیعی و هوا از ملزومات آشپزخانه است که طول استاندارد آن نباید كمتر از دو متر باشد. برای تخلیه هوای داخل آشپزخانه از هواكش استفاده می‌كنند‌. هواكش‌ها به اشكال مختلف و درفضاهای مختلف بكار می‌روند. برای استفاده بهتر از هواكش‌ها در بسیاری از مسیر‌های عبور هوا لوله‌های دودكش قرار می‌دهند و بعد از آن هواكش را نصب می‌كنند كه هوا را به طور مستقیم به بالاترین سطح ساختمان برساند. هواکش باید بی صدا باشد تا باعث ناراحتی همسایه‌ها و پرسنل شاغل در مجموعه نگردد. همچنین حتما از اگزوز فن استفاده می‌کنیم.

  تاسیسات:
آب، فاضلاب و گاز؛ آب سرد و گرم برای ظرفشویی، دستشویی و حمام لازم و ضروری است.

  برق:
هر كدام از وسایل برقی آشپزخانه باید دارای یك پریز مجزا باشد. از نكات مهم در ایمنی آشپزخانه، سیم اتصال زمین است. معمولاً دوتا سیم فاز و نول داریم. یك سیم سوم نیز داریم كه سیم اتصال زمین است. این مسئله درمورد وسایل آشپزخانه اهمیت فراوان دارد.

  در:
آشپزخانه و آبدارخانه در صورتی كه OPEN نباشد دارای در است که شكل كلی آن باید دارای سطحی صاف و رنگی براق باشد. اصولاً فضای آشپزخانه نباید دارای پرز یا اختلاف سطحی خاص باشد كه نتوان به راحتی آن را تمیز كرد



تاریخ : یکشنبه 10 مهر 1390 | 12:16 | نویسنده : Mansouripour 09153096473 | نظرات
.: Weblog Themes By BlackSkin :.